StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider afr. Tanganyika
Julidochromis ornatus
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 82Uppdaterad 2004-03-15 23:58
Informationsklass   
6

Utbredningsområde
Afrika: Tanganyikasjön (endemiskt), klippig strandzon.

Allmän beskrivning
Bildar par. Ofta ofördragsam mot artfränder. Föräldrafamilj. Föräldrarnabekymrar sig inte om ynglen. Dessa får trots allt indirekt skydd genom de äldre fiskarnas utpräglade revirtänkande, när ynglen flera veckor håller sig i omedelbar närhet av yngelhålen.Stenuppbyggnader med många hålor, enstaka tåliga växter som t.ex Vallisneria.

Storlek
8 cm.

Könsskillnader
Honan känns för det mesta endast igen på genitalpapillen före romläggningen.I den storlek arten förekommer i handeln kan könen inte särskiljas.

Odling
24 - 26° C. Ägg-gömmande art som lägger äggen i hålor. 20 - 50 ägg per kull.,maximum 100. Rommen fästs i hålans tak. Efter frisimmandet håller ynglen kontakt medbuken mot hålans tak och väggar.

Utfodring
Levandefoder, frystorkat foder, flingor, tabletter.

Temperatur
0.0 °C och högre

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna fiskart.

Julidochromis ornatus
Bild-ID: 153

Foto Tom WebsterVad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll