StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider afr. Tanganyika
Cyphotilapia frontosa
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 46Uppdaterad 2004-03-15 23:44
Informationsklass   
7

Utbredningsområde
Afrika: Tanganyikasjön (endemiskt) på rullstensbotten.Föredrar djup på 20-30 m. Vildfångster, som sällan utbjuds i handeln.

Allmän beskrivning
Bildar revir. Lugn och ganska fredlig, gräver sällan och förgriper sig inte på växterna. Moderfamilj. Inred akvariet med stenuppbyggnader med många skrevor och grottor som gömställen. Fin sand till bottenmaterial. Det är inte nödvändigt att ha växter.

Storlek
35 cm.

Könsskillnader
Könen är svåra att skilja åt. Endast uppträdandet kan ge någon ledning. Pannpuckeln är emellertid ofta mera utvecklad på hanen och dessutom är han för detmesta större. Pannpuckeln är inget säkert könsskiljemärke utan förekommer på både hanen och honan.

Odling
25 - 28° C. Munruvare. Äggen avges i en grotta och tas sedan i munnen av honan. Antal ägg upp till 50, litet med hänsyn till fiskarnas storlek. Honan vårdar ynglen upp till sex veckor och under denna tid tar hon dem i munnen vid fara och till natten.

Utfodring
Levandefoder, helst mollusker, kräftdjur och fisk.

Temperatur
24.0 - 26.0 °C

Medlemmars kommentarer
Inskickat av Pokosta 2005-09-12 14:58
Mina exemplar växer väldigt olika snabbt. Den största är nu ca 26cm och den minsta 12cm tagna samtidigt vad jag vet. Förslag någon?

Inskickat av Normalen 2005-02-02 12:50
Har sex stycken underbara individer, varav en hona för tillfället har munnen full av ägg...

Inskickat av Zassie 2004-08-30 16:31
slå upp cichlid-forum.com Så kan du se alla varianter på frontosa i galleriet och även en karta från sjön där du ser grupperingarna

Inskickat av Akvariegranden 2004-05-05 11:33
En bra sida, för oss som gillar Frontosor. http://frontosa.hypermart.net/th/fishes_map.htm Förhoppningsvis kommer den på Engelska snart =o) Mvh//Patrik

Inskickat av Pokosta 2003-10-02 22:50
Underbar fisk. Verkar dock vara svårt att få tag på fullstora exemplar.

Cyphotilapia frontosa
Bild-ID: 144

Foto Katarina Williamsson (Kattiew)
Fullvuxna Frontosor.

Cyphotilapia frontosa
Bild-ID: 145

Foto Ralph Lindberg


Cyphotilapia frontosa
Bild-ID: 146

Foto Jaan RannamaaVad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll