StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider - amerikanska
Cichlasoma spilurum
Tigerciklid
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 41Uppdaterad 2004-03-16 00:52
Informationsklass   
9

Utbredningsområde
Centralamerika: Guatemala. I handeln förekommer mest vildfongster men även framodlad fisk.

Allmän beskrivning
Bildar revir och par. Relativt fredlig. Arten river inte upp växter och gräver bara under parnings- och lektid. Föräldrafamilj. Inredning med stenar som ordnas till grottor. Grottorna ska vara avskiljda, annars gör den starkaste hanen anspråk på alla grottor för egen räkning.Grusbotten. Plantera med tåliga växter t.ex Sagittaria, Vallisneria eller flytväxter.

Storlek
Hanen 12 cm, honan 8 cm.

Könsskillnader
Det går bra att skilja könen åt. Hanen har kraftigare utdragna rygg- och analfenor och är oftast större än honan. Hanen har brantare panna och fullvuxna exemplar en valk på pannan. Lekmogna honor är fylligare.

Odling
26 - 27° C. Arten har inga speciella krav på vattenvärdet. Grottlekare. Upp till 300 ägg per kull. Efter kläckningen för honan mestadels ensam ynglen till en grotta där de vårdas av båda föräldrarna.

Utfodring
All slags levandefoder, kött, frystorkat och djupfryst foder. Arten tar även flingfoder. Ungfiskarna behöver vegetabilisk extrakost.

Temperatur
22.0 - 27.0 °C

Vattenvärden
6.0 - 7.0 pH

Vattenvärden
5.0 - 25.0 dGH

Akvarielängd Minst 60 cm.
Medlemmars kommentarer
Inskickat av Olof 2002-11-01 09:56
Denna fisk tillhör ej längre gruppen cichlasoma. olof

Cichlasoma spilurum
Tigerciklid
Bild-ID: 221

Foto Wiljo Jonsson
Hona och hane testar styrkan hos varandra.


Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll