StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider - amerikanska
Cichlasoma salvini
Salviniciklid
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 40Uppdaterad 2004-03-16 00:51
Informationsklass   
6

Utbredningsområde
Centralamerika: södra Mexiko, Guatemala och Honduras i sjöar och floder. Framodlad fisk förekommer i handeln.

Allmän beskrivning
Bildar revir och par. Arten är stridslysten och ofördragsam. Den gräver inte och förgriper sig inte på växterna men är rovgirig. Föräldrafamilj. Båda föräldrarna bedriver intensiv yngelvård. Akvarier med bottenmaterial av sand eller grus. Gömställen av stenar. Tåliga växter med kraftiga rötter. Fritt simutrymme.

Storlek
15 cm.

Könsskillnader
Utpräglad skillnad mellan könen. Hanen har mer utdragna fenor och livfullare färger. Honan saknar nästan helt den blåa tonen och kontrasten svart-gult är därför starkare än på hanen. Honan har en fläck mitt på ryggfenan och en mörk fläck på den undre gällockskanten.

Odling
24 - 28° C. Det här är en fritt lekande art, som lägger rommen på i förväg putsade stenar. Upp till 500 ägg per kull. Båda föräldrarna bevakar och skyddar uppoffrande rom och yngel.

Utfodring
Levandefoder, frystorkat foder, djupfryst foder. Tar också flingfoder.

Temperatur
0.0 °C och högre

Medlemmars kommentarer
Inskickat av Nadja 2003-11-06 22:06
Jag har just nu en hona kvar vid namn Sofia, jag hade en hona innan som hette sebbe, men den åkte iväg till himelen. Salvinin är en mycket agressiv fisk som bör vara med andra agressiva fiskar eller själv. De bör ha en stor simyta. salvinin har många vackra färger som beronde på vatten kvalité kan bli olika. den vanligaste är ju gulorande. honorna brukar ha en svart liten fläck på hjällocket.

Inskickat av Ahlin 2003-02-04 01:29
"Nandopsis salvini" enl flera källor på nätet.

Inskickat av Olof 2002-11-01 09:54
Denna fisk sorterar inte längre under namnet cichlasoma. Vet ej korrekt namn på gruppen. olof

Cichlasoma salvini
Salviniciklid
Bild-ID: 220

Foto Jonas Löfgren (Agadmin)Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll