StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Yny
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Barber (Karpfiskar) (V)
Puntius cumingii (V)
Cumingbarb
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 27Uppdaterad 2004-11-17 00:12
Informationsklass   
9

Synonymer / tidigare vet.namn
Puntius phutunio, Barbus cumingii

Utbredningsområde
Ceylon (Sri Lanka). Arten förekommer i bergskogsbäckar.

Allmän beskrivning
En livlig barb som gärna umgås med sina artfränder.Använd, ej för ljust placerade, tätt planterade akvarier med tjockt slamskikt.Inred med flytväxter för att dämpa ljuset. Delvattenbyten är viktiga. Arten är lämplig för sällskapsakvarier.

Storlek
5 cm.

Könsskillnader
Hanen är slankare och har starkare färg på fenorna. Honan är kraftigare, speciellt under lekperioden är bukpartiet mycket djupare.

Odling
Det är Inte särskilt lätt att odla denna art eftersom alla par inte passar ihop.Odlingen kräver omsorg och tålamod.Ha en temperatur på 24 - 26° C. Vattnets hårdhet 8° dGH och ett pH-värde på 6,2 - 7,4.

Utfodring
Arten är en allätare: Levande foder, flingfoder, grönfoder etc.

Temperatur
22.0 - 27.0 °C

Vattenvärden
6.2 - 7.4 pH

Vattenvärden
7.0 - 10.0 dGH

Akvarielängd Minst 60 cm.
Medlemmars kommentarer
Inskickat av Christinag 2003-01-19 01:54
Den är inte parbildande vilket ovanstående information kan ge intryck utav. Cummingbarberna börjar inte alltid att para sig omedelbart efter insättande i parningskar exempelvis. De står ofta i ett hörn och trycker, det beror på att de inte är beredda. Om de inte parat sig inom någon/några dagar bör de sättas tillbaka till sitt hemmakar. Förnya försöket om en vecka, men vänta gärna någon dag på att barberna skall bli lekvilliga. Cummingbarberna håller mest till i de lägre nivåerna i karet. Om det finns andra bitska arter i denna nivå så trivs de inte. Annars så har de inga särskilda krav på medboende. Honor känns lätt igen uppifrån på det mera rundade utseendet, även utanför lektider. Christina Pawelzik (Christina P)Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll