StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider - amerikanska
Aequidens metae
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 166Uppdaterad 2004-03-16 00:26
Informationsklass   
8

Utbredningsområde
Sydamerika. Rio metae, Colombia. Lever i ganska långsamt rinnande bäck- och flodavsnitt.

Allmän beskrivning
En lugn och ganska stillsam ciklid, som trots sin storlek går att hålla tillsammans med mindre fiskar i ett sällskapsakvarium.Denna art hålls bäst i ett lite större akvarium med tillgång till gömställen och lämpligt substrat för eventuella lekar. Inbördes stridigheter kan förekomma, mest i form av revirmarkeringar. Det är inte ofta dödliga strider förekommer inom denna art.Man bör införskaffa 5 - 6 ungfiskar, så att de får chans att välja en lämplig partner.

Storlek
15 - 20 cm.

Könsskillnader
Hanen är betydligt större och kraftigare än honan, samt har spetsigare och mer utdragna rygg - och analfenor.

Odling
Vid lek använder sig A. metae sig av en sten eller en rot som underlag för rommen. Honan försvarar äggen medan hanen håller uppsikt kring reviret. Då äggen har kläckts flyttar föräldrarna över ynglen till en grop i sanden. De är frisimmande efter ytterliggare 7 - 8 dagar, och tar direkt nykläckt artemia och mindre vattenloppor. Både hanen och honan deltar i passningen av de små, och om allt förlöper normalt sköter de ynglen i 5 -6 veckor. Dessa har då uppnått en storlek av ca 2 - 2,5 cm, och kan klara sig på egen hand.

Utfodring
Allätare. Mygglarver, räkmix, levandefoder et.c.

Temperatur
25.0 - 26.0 °C

Vattenvärden
6.5 - 7.0 pH

Medlemmars kommentarer
Inskickat av Helenai 2005-07-26 05:22
Mitt metaacarapar kan verkligen hållas med "mindre" fiskar! Inte ens yngel i liten storlek betraktas som mat... :-O Hanen har ändå en STOR mun (bra mycket större än vilken skalar som helst) och honans är inte så mycket mindre.

Aequidens metae
Bild-ID: 186

Foto Andrzej Zabawski
Bilden visar en hane.


Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll