StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider afr. Tanganyika
Neolamprologus leleupi
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 107Uppdaterad 2004-03-16 00:05
Informationsklass   
9

Utbredningsområde
Afrika: Tanganyikasjön (endemiskt) i klippbiotop och övergångszoner mellan sten- och klippbiotop.

Allmän beskrivning
I naturen är lever individer av denna art ensamma och håller ett stort revir. De är ofta aggressiva mot artfränder.I akvariet bildar de ofta par. Arten är ganska fredlig, men hanen är ofta hård mot ovälkomna och ej lekmogna honor. Fisken gräver inte och är en monogam grottlekare som bildar revir under yngelvården. Föräldrafamilj.Honan skyddar rom och yngel medan hanen tar hand om bevakningen av det yttre reviret.Använd fin sand som bottenmaterial. Stenuppbyggnad med många hålor och skrevor där honan kan dra sig undan och paret kan hitta lämpliga lekplatser.Regelbundna delvattenbyten är viktiga.Om man håller flera individer, så lämpar sig långa akvarier. Det ger fiskarna möjlighet att dela upp revir och minskar risken för konflikter.

Storlek
10 cm.

Könsskillnader
Det kan vara mycket svårt att fastställa könen.Huvudet på hanen är massivare. Hanen är något större, är betydligt mer orange färgad och har ofta en mindre pannpuckel. Hanens rygg- och bukfenor är spetsigare. Pannan på honan är brantare.

Odling
Ägg-gömmande art. Rommen läggs i grottor på bottnen. 40 - 150 ägg per kull. När ynglen är frisimmande kan de matas med Artemia-nauplier och senare få cyklops och finfördelad räkmix. Ungfiskarna är känsliga för bakterieansamlingar i vattnet.

Utfodring
Räkmix, artemia, cyclops.

Temperatur
25.0 - 27.0 °C

Vattenvärden
Ca 8.0 pH

Vattenvärden
12.0 - 15.0 dGH

Akvarielängd Minst 100 cm.
Medlemmars kommentarer
Inskickat av Glimman59 2004-01-11 20:14
En rolig fisk då den kan ställa sig helt lodrätt ibland. Mina 4 samsas med bla Prinsessan av Burundi som hitills fått ha sina yngel ifred från leleupi.

Neolamprologus leleupi
Bild-ID: 161

Foto Christian Alfredsson & Elin WilhelmsenVad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll